amuse
Bereiden
Snijd de sjalotten fijn en fruit even aan met boter op een zacht vuur. Voeg de balsamico zout/peper en suiker toe. Laat de sjalotten in ca. 30 minuten stoven. Kook in tot stroperig. Zet weg. Verwarm oven voor op 200 graden.
Open de oesters en verwijder eventuele schelpsplinters, giet het vocht af.
Leg oesters terug in de schelpen en leg de schelp met oester in een ovenschaal. Snijd 20 plakjes van de ganzenlever, en leg op iedere oester een plakje ganzenlever. Bestrooi met versgemalen peper/zout en zet de ovenschaal ongeveer 5 minuten in voor verwarmde oven.
Serveren
Leg de oester op een amuse bordje en bedek met de gekarameliseerde sjalotten.
Ingrediënten
- 20 wilde Zeeuwse oesters
- 350 g Ganzenlever mi-cuit
- 25 g Roomboter
- 6 Kleine sjalotten
- 0,5 dl Rode balsamico
- Zout/peper
- 30 g Suiker