Wentelteefje van suikerbrood met verse aardbeien en vanillerisotto

nagerecht


Bereiding

Wentelteefjes

Klop het ei met de melk en de kristalsuiker los. Snijd het suikerbrood in plakjes van 1 cm, steek uit elk plakje met hulp van een ring een rondje uit met een diameter van 10 cm. Wentel de sneetjes brood door het eimengsel en leg ze op een stapeltje op een diep bord.  Schenk de rest van het melkmengsel erover. Lepel het vocht erover totdat het brood doorweekt is.
Bak de sneetjes brood vlak voor het uitserveren in een koekenpan in de hete boter aan beide kanten mooi bruin.

Aardbeien

Maak de aardbeien schoon en gebruik de aangegeven hoeveelheid voor de coulis.

Coulis

Los de suiker op in het water en kook totdat je een suikersiroopje verkrijgt. Pureer de aardbeien en doe de verkregen puree door een zeef. Meng de puree met het suikersiroopje en het citroensap.
Laat afkoelen. Voeg naar smaak wat fraise des bois toe

Vanillerisotto

Schenk de melk in een hoge pan.
Snij de vanillestokjes overlangs en schraap er met een mespunt de zaadjes uit. Voeg de vanillezaadjes en de lege peulen toe aan de melk. Voeg ook de suiker toe en breng de vanillemelk aan de kook.
Zet een tweede pan op een zacht vuur en smelt hierin de boter. Weeg de rijst af en giet ze bij de gesmolten boter. Roer even om. Giet de hete vanillemelk bij de rijst en laat de risotto garen op een zacht vuur.
Neem een mengschaal, breek de eieren en doe enkel de dooiers in de schaal. Het eiwit gebruik je niet.
Giet de room bij de dooiers en meng alles met de garde.
Controleer de rijstbereiding regelmatig en laat ze niet aanbranden! Zodra de rijst alle melk heeft opgenomen en de rijst gaar is, de vanillerisotto afwerken. Verwijder de peulen van de vanillestokjes uit de rijst en neem de pan met rijst van het vuur. Schenk het mengsel van dooiers en room bij de rijst en roer alles goed en zorgvuldig om.

Opmaak

Pluk de munttopjes en leg deze in ijswater. Leg een gebakken wentelteefje op een langwerpig bord. Serveer de rijstrisotto op het wentelteefje. Garneer met enkele aardbeien en werk het geheel af met de aardbeiencoulis en de munttopjes.

Ingrediënten

Wentelteefjes

  • suikerbrood
  • 4 eieren
  • 6 dl melk
  • 8 tl kristalsuiker
  • boter

Aardbeien

  • 1,3 kg verse aardbeien
  • voor de coulis:
  • 400 g verse aardbeien
  • 200 g suiker
  • ½ dl water
  • sap van 2 citroenen
  • aardbeienlikeur (fraise des bois)

Vanillerisotto

  • 250 gram risottorijst (Arborio)
  • 50 g suiker
  • ¼ liter melk
  • 1 dl room
  • 2 eieren
  • 70 g boter
  • 2 vanillestokjes

Opmaak

  • Kleine topjes mint