tussengerecht
Pasta rolletjes
Maak een bergje van het meel op een vlak oppervlak en doe de eierdooiers en een snufje zout er bij. Kneed het deeg goed tot het licht en elastisch is. Laat het een uur rusten (gerold in een vochtige schone doek) en rol het daarna uit. Snijdt het deeg in vierkantjes van 5 cm en rol deze op met b.v. behulp van een rond buisje. Leg de pasta rolletjes in de koeling. Let wel: eieren zijn niet altijd even groot, bloem is niet altijd even droog of bevat niet altijd hetzelfde percentage eiwit (voor gluten), het weer en het klimaat kunnen een rol spelen en je moet kiezen hoe soepel het deeg moet zijn (voor de machine of met de hand). De hoeveelheden zijn daarom niet altijd even nauwkeurig. Het vergt oefening om te weten wanneer je een beetje meer bloem moet toevoegen of juist meer ei. De regel is dat je deeg even veerkrachtig moet zijn als de ontspannen spier van je onderarm.
Garnalen saus
Ontvel de tomaten en verwijder de pitjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 4 mm. Snijd de courgette in blokjes van 4 mm Snijd de sjalotten fijn. Pel de staarten van de garnalen, verwijder de koppen en verwijder het darmkanaal. Verhit de olijfolie in een braadpan, doe het fijngesneden sjalotje en de blokjes courgette erin en bak dit 5 minuten. Voeg de garnalen, en als laatst de in blokjes gesneden tomaat toe, kruid naar smaak met zout, peper en chilipoeder. Warm alles nog door tot de garnalen gaar zijn, niet roeren maar schudden anders vallen de garnalen uit elkaar. Kook de pasta rolletjes in zout water al dente,(ongeveer 6 minuten) giet deze af en meng ze door de garnalen saus.
Opmaak
Schik op borden en dien direct op.
Ingrediënten
Pasta rolletjes
- 125 g semola di grano durosemola di grano duro (harde tarwe)
- 375 g 00 farina di grano tenor (zachte tarwe)
- 5 eieren
- snufje zout
- eieren klasse 3 of grote L 63-73 gram
Garnalensaus
- 16 tomaten pommodori
- 500gr kleine courgettes
- 4 sjalotten
- 48 grote garnalen in schaal
- Olijfolie koud geperst
- Peper, zout en chilipoeder naar smaak