Spoom
Bereiding
Maak eerst de suikersiroop door 150 gr. suiker in 1,5 dl. water aan de kook te brengen.
Roer tot de suiker volledig is opgelost. Laat afkoelen in de koeling! Het grapefruitsap met de afgekoelde suikersiroop en de Campari vermengen en in de ijsmachine doen. Het geheel draaien tot het gaat kristalliseren. Daarna overdoen in een grote kom en in de vriezer zetten tot gebruik. Elke champagneflûte vullen met 2 kleine bolletjes van het ijsmengsel, aanvullen met Prosecco. Garneer met een rode kers op de rand van het glas en een mintblaadje.(Eventueel de rand van het glas besuikeren: 1 eiwit loskloppen, daarvan een klein laagje op een schoteltje gieten, het glas dompelen en dan in een bord met fijne suiker dopen )
Afwerking en presentatie
Serveer de champagneflûtes met een ijslepel op een klein bordje.
Ingrediënten
- 1,5 dl water
- 150 gram suiker
- 3/4 liter grapefruitsap sap
- 225 ml Campari
- 16 rode cocktailkersen
- 16 mintblaadjes
- 2 flessen Prosecco
Uitserveren
- 16 champagneflûtes