Spoor
Bereiding
Het sorbetijs
Doe het licht geklopte eiwit op een schoteltje. Laat de randen van de brede champagnecoupes het eiwit net raken. Druk die rand dan in een schoteltje met suiker, zodat er een suikerrandje ontstaat. Zet de coupes in de koeling. Maak de blikken met lychees open. Pureer het lycheevruchtvlees met de ananas- siroop. Voeg het limoensap, de Prosorbet en de Grand Marnier toe. Draai er t.z.t. een mooi sorbetijs van.
Afwerking en uitserveren
Doe in elk koude champagnecoupe 2 ‡ 3 bolletjes lychee-ijs en garneer met een cocktailkers.
Ingrediënten
Voor het sorbetijs
- 1 eiwit
- suiker
- 3 blikken lychees van 425 gr elk
- 1 dl ananassiroop Monin
- 1 el. Prosorbet 100
- sap van 5 limoenen,
- 1 dl Grand Marnier
- 15 cocktailkersen