sorbet
Bereiding
Zet de coupes in de vriezer.
Breng 12 dl water met de suiker aan de kook. Laat 3 minuten doorkoken. Laat afkoelen en zet 2 dl siroop apart.Voeg het sap van 2 limoenen en 5 sinaasappels aan de 10 dl afgekoelde siroop toe en draai in circa 25 minuten tot ijs.Klop het eiwit half stijf en laat de laatste 10 minuten meedraaien in de ijsmachine.Meng de apart gehouden 2 dl siroop met het sap van de laatste limoen en sinaasappel en de (vijgen)brandewijn.
Maak aan de top van de vijgen 3 kruislingse sneden. Haal voorzichtig de schil open in 6 blaadjes, zodat ze op een bloem lijken met open blaadjes. Doe de vijgen in een schaal en schenk er de siroop over.
Laat minstens een uur marineren.
Afwerking en presentatie
Haal de coupes uit de vriezer. Doop de rand van de coupes in een bord met een spiegel eiwit en vervolgens in een bord met kristalsuiker.
Schep een bol ijs in de coupes en druk de bovenzijde iets plat. Plaats hierop een gemarineerde vijg.
Ingrediënten
- 15 coupes
- 12 dl water
- 600 g suiker
- 3 limoenen
- 5 sinaasappels
- 75 g eiwit
- 3 borrelglaasjes (vijgen)brandewijn
- 16 verse vijgen
- eiwit
- suiker