Pastinaaksoep met pastinaakchips

tussengerecht


Bereiding

  1. snij alle groente grof.
  2. het gevogelte onder 4 liter koud water zetten aan de kook brengen en afschuimen.
  3. groenten en kruiden toe voegen en twee uur tegen de kook aan houden.
  4. zeven,en ontvetten.

 

  1. pel en snipper de ui, was de pastinaak en schil ze, snij op de machine 30 dunnen reepjes pastinaak om te frituren. Snij de rest van de pastinaak in blokjes.
  2. verhit de boter in een pan en fruit de ui. Voeg de blokjes pastinaak toe en bak ze kort mee. Blus af met 3 liter kippenbouillon. Laat het geheel circa 30 minuten koken tot de pastinaak gaar is.
  3. pureer de soep in een blender. Voeg de slagroom toe en verdun de soep eventueel met wat kippenbouillon. Breng de soep op smaak met zout en peper, hak de kervel fijn en strooi hem over de soep.
  4. frituur de dunne reepjes pastinaak en laat het op een keuken papier uit lekken. Bestrooi ze met wat zout en peper.
  5. Serveer de pastinaakchips bij de soep.

 

Ingrediënten

  • Heldere kippenbouillon;
  • 1 kilo kippennekjes – vleugels.
  • 1 soepkip.
  • 1 stengel bleekselderij.
  • ½ bol knolselderij.
  • 1 venkel.
  • 1 theelepel grof zee zout.
  • 10 peterselie stengels.
  • 4 liter water.

Pastinaaksoep

  • 3 kg pastinaak.
  • 3 uien.
  • 60 gr boter.
  • 450 ml slagroom.
  • 3 ml kippenbouillon.
  • kervel.
  • Olie om te frituren.