voorgerecht
Bereiding
Neem de borstfilets van de parelhoenders.De karkassen gaan naar de palingsoep!!
Verhit de boter in de koekepan en braadt de filets enkele minuten, liefst rosé van binnen.Voeg 7 gepelde knoflooktenen toe en 3 takjes thijm.Zet de filets, afgedekt met folie, warm weg.
Voeg aan het braadvocht een scheut water toe om een mooie, bruine braadjus te verkrijgen. Nappeer bij het uitserveren wat jus over het vlees.
Vinaigrette
Meng in een kom 3 eetl. mosterd, de azijn, peper en zout.Voeg al roerende de notenolie toe.Indien te zuur zonodig een beetje honing toevoegen.Haal de krulandijvie uit elkaar, was schoon en droog.Was de tomaatjes. Leg in een schaal en besprenkel met wat olijfolie en zet kort in de oven van 150 gr.Pel de walnoten.
Knoflookbrood
Steek 48 rondjes ( 4cm) bruin brood uit.Pers de knoflook uit in de notenolie en bestrijk de rondjes brood. Leg even onder de grill.( evt. rondjes drogen voordat ze onder de grill gaan.)
Uitserveren
Maak de krulandijvie aan met de vinaigrette en leg een toef in het midden van grote borden.Trancheer de filets en verdeel de plakjes over de krulandijvie. Besprenkel met wat lauwwarme saus.Garneer met een takje kerstomaat. Leg 3 rondjes brood en walnoten op het bord.
Ingrediënten
- 3 parelhoenen
- ( ong. 1 kg. filets)
- 75 gr boter
- 3 takjes thijm
- 7 tenen knoflook
Vinaigrette
- Dijonmosterd
- 1dl. wijnazijn
- 3 dl. Notenolie
- 2 struiken krulandijvie
- 32 kerstomaatjes
- 48 walnoten
Knoflookbrood
- 4 tenen knoflook
- 1 dl. notenolie
- 1 gesneden bruin brood