Recepten

Marbré van pekelvlees met kippenlever

Bereiding Week de gelatine in ruim koud water. Breng de 3 dl sherry tegen de kook aan en los hierin de geweekte blaadjes gelatine op. Zet weg en laat afkoelen tot bijna lobbig. Ontdoe de kippenlever van de ongerechtigheden en halveer de levers.... Bericht bekijken



Venkel gegratineerd en venkelbouillon

Bereiding Bouillon Hak deze groenten grof en zet het geheel op met 2 l. water.Voorts toevoegen de tijm, peterselie,4 laurierbladen,en de gekneusde peperkorrels. Aan de kook brengen en 1 uur laten trekken , dan zeven. Deze bouillon wordt gebruikt voor het blancheren... Bericht bekijken



Whisky and cigars

Voorbereiding 175 gr boter smelten en hierin 1 nacht 30 gram zoethout laten trekken Bereiding 600 gr donkere chocolade roken in rookoven. Leg de chocolade op een klein schaaltje in de rookoven. 300 gr room laten opkoken en hierin de gerookte... Bericht bekijken