Recepten

Bouillon van houtduif

Bereiding Kippenbouillon Doe de kip met koud water en zout in de pan, breng aan de kook en schuim regelmatig af. Snijd alle groenten grof. Voeg de groenten en de kruiden toe en laat minimaal 2 uur tegen de kook aan op... Bericht bekijken



Franse citroentaart

Bereiding Crème chantilly Zet alle benodigdheden (poedersuiker, beslagkom, mixergardes) in de koeling en laat goed koud worden tot de afwerking.Vlak voor het uitserveren: Sla de room met poeder- en vanillesuiker stijf. Doe over in een spuitzak met gekartelde spuitmond. Bodem... Bericht bekijken



Met nootjes gepaneerde reekoteletjes

Bereiding Week het gedroogde eekhoorntjesbrood in een halve liter water. Hak de verse paddenstoelen grof. Pel en snipper de sjalotten en het knoflookteentje. Giet het eekhoorntjesbrood door een zeef af in een andere pan en druk goed uit. Zet eekhoorntjesbrood apart.... Bericht bekijken



Sorbet met vijgen

Bereiding Zet de coupes in de vriezer. Breng 12 dl water met de suiker aan de kook. Laat 3 minuten doorkoken. Laat afkoelen en zet 2 dl siroop apart.Voeg het sap van 2 limoenen en 5 sinaasappels aan de 10... Bericht bekijken



Tarbot met gamba-mousse in saffraansaus

Bereiding De Farce Pel de Gamba’s, schalen naar saffraansaus. Snij de goed gekoelde gamba’s in blokjes en breng op smaak met zout, peper en cayennepeper (voorzichtig!). Maal fijn in de keukenmachine. Voeg eerst het koude eiwit, daarna langzaam de koude,... Bericht bekijken



Soep van fazant

Bereiding Zet de gedroogde paddenstoelen direct bij binnenkomst in de week. Fazanten. Snij de filets uit de fazanten en zet apart. Snij en hak de rest van de fazanten klein. Bouillon Stap 1: Zeef de geweekte paddenstoelen door een grove... Bericht bekijken



Preicrème met ‘kaviaar’

Bereiding Week de gelatineblaadjes minstens een kwartier in koud water. Blancheer de bosuitjes en snij deze in staafjes van 3 cm en zet apart. Was en snij de sjalotjes en de prei fijn. Laat 20 minuten op een zacht vuurtje... Bericht bekijken