Recepten

Wilde zalm met kastanjechampignons

Bereiding Snijd de steeltjes van de paddenstoelen bij. Borstel ze indien noodzakelijk schoon,maar was ze niet!! Smelt 90 gr. boter en laat de sjalot daarin aanzwellen. Doe er wanneer ze zacht zijn de paddenstoelen bij. Breng ze opsmaak met peper en zout. Laat... Bericht bekijken



Lamsbout met citroen

Marinade  Leg de gepelde tenen van twee bollen knoflook in een vuurvaste kom met olijfolie. Zet de kom 7 minuten in de hete oven (180 graden). Haal de knoflooktenen uit de olie en laat de tenen en de olie afkoelen... Bericht bekijken



Pijlstaartinktvis met zwarte pasta

PIJLSTAARTINKVISSEN Trek kop, tentakels en ingewanden uit het zakje en verwijder de doorzichtige kraakbeenbalein. Sla de tentakels open en verwijder de bek. Trek van het zakje de bruinviolette huid – voor zover nog aanwezig – af, snij het zakje overlangs... Bericht bekijken



Drie amuses

GEMARINEERDE ANSJOVIS Snij de verse ansjovisjes aan de buikzijde open en haal de ruggengraat met graat eruit en verwijder het staartje. Spoel de ansjovisjes goed af. Maak een marinade van citroensap, olijfolie, witte peper en fijn zeezout. Marineer hierin de... Bericht bekijken