Recepten

Velouté van oesters

Bereiding Open de oesters, vang al het vocht op in een schaal. Leg de oesters in dit vocht. Plaats tot gebruik in de koelkast. Kook de wijn in tot 2 dl. Kook de room in tot de helft. Voeg deze twee vloeistoffen... Bericht bekijken



Aubergine met Griekse Yoghurt

Bereiding Snij de aubergine in 1,5 cm dikke plakken. Bestrijk de schijven aan de onderzijde met iets olijfolie en aan de bovenzijde royaal met een mengsel van olijfolie, knoflook ,wat fijn zeezout en zwarte peper. Leg ze op een rooster... Bericht bekijken



Cappuccino van waterkers en doperwten

Bereiding Kippenbouillon Alle ingrediënten in een flinke (soep)pan doen. Water erbij en aan de kook brengen. Afschuimen en op laag vuur 2 tot 3 uur laten trekken, zonder deksel. Af en toe afschuimen. Bouillon zeven. Verhit de boter en bak daarin... Bericht bekijken



Artisjok-basilicummousse met Hamburgerrib

Bereiding De artisjokharten met 17 blaadjes basilicum in de keukenmachine pureren. Eventueel wat extra olie toevoegen om de mousse wat smeuïger te maken. Zout en peper naar smaak toevoegen. Snijd de hamburgerrib op de snijmachine in dunne plakken (stand 3). De mousse... Bericht bekijken