Recepten

Mezze, linzensoep & lavash

Perzische inktvis Maak de inktvisjes schoon: trek kop/tentakels/ingewanden uit de inktvis. Trek de harde rugpen (“plastic”) uit de inktvis. Trek het paarsige vlies eraf en snijd onderkant “open” zodat je het visje goed schoon kunt spoelen. Dep heel goed droog.... Bericht bekijken



Kreeft met coquille en salade roseval

Bereiding Breng een ruime hoeveelheid zout water aan de kook en doe een kreeft per keer in het kokende vocht. Kooktijd is ongeveer 5 minuten. De kreeft is direct gereed voor verder gebruik en consumptie. Haal de kreeft uit het... Bericht bekijken



Frambozen Spoom

Breng water met 300 gr suiker aan de kook. Suiker geheel oplossen en laat afkoelen. Voeg vruchtenpuree en citroensap toe en roer met een garde tot gladde massa. Deze massa door een zeef passeren en in kleine ijsmachine tot ijs... Bericht bekijken



Velouté van kastanje met slakken

Veloute Pel en snipper de sjalotten, schil de aardperen en snijd in blokjes, snijd de knoflook in grove stukjes. Smelt 40 gr boter en bak 750 gr kastanjes, de aardpeer, de knoflook en de ui goudbruin. Blus met de cognac,... Bericht bekijken



Tonijn variatie

Verwijder de korsten van het witbrood, snij het brood in kleine blokjes. Verhit de 2,5 dl koolzaadolie in een braadpan en bak de  blokjes goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Roer de room en de mosterd door elkaar en kruid met... Bericht bekijken