Recepten

Indonesisch soepje met schelpen

Sambal Maak de chilipepers schoon, en snijd ze met de zaadjes klein. Snipper de knoflook klein. Doe de chilipepers, de knoflook en de maïsolie in de blender en draai tot een pasta. Fruit deze pasta zachtjes aan. Voeg daarna de... Bericht bekijken



Gamba met Sambal Toatjo

Gambaolie Hak alle kruiden en snijd de ui en knoflook klein. Plet de koppen en stoof ze samen met de tijm, rozemarijn, ui, knoflook een snufje cayennepeper en zout. Voeg daarna beide oliën toe, verwarm tot net onder de 100°C... Bericht bekijken



Indische lamsfilet

Ketjap-lak Snipper de rode chilipeper met zaadjes fijn. Meng alle ingrediënten en breng aan de kook. Laat de lak koken tot 110 °C. Blijf erbij om overkoken te vermijden, roer regelmatig. Laat afkoelen. Gelakte lamsfilet Bak de lamsfilet aan in... Bericht bekijken



Mosterdsoep met kaasstengel

Kippenbouillon Haal het vel en vet van de kip, zet op met 3 liter water en breng aan de kook. Voeg daarna de fijn gesneden groenten toe en laat 3 uur trekken. Zeef de bouillon en kook in tot 2... Bericht bekijken



Paddenstoelenrisotto met rode mul

Paddenstoelenbouillon Breng alle ingrediënten voor de bouillon aan de kook , op een laag vuur, in een kookpot zonder deksel gedurende 1 uur. Zeef de bouillon door een fijne zeef. Paddenstoelen risotto Reken voor het maken van de risotto minstens... Bericht bekijken



île flottante met Chartreuse en macarons

Macarons               Zet de oven op 160 °C. Klop de eiwitten goed stijf en strooi de kristalsuiker er over en klop nog enkele seconden. Zeef de amandelpoeder en poedersuiker en schep dit voorzichtig in stappen door het eiwitmengsel, deel de massa in twee... Bericht bekijken