Vegetarische Scotch Egg met Tuinbonen, Kikkererwten en Asperges op een crème van erwten
20221209 Apprenti J.W. Logtmeijer
20221209 Apprenti J.W. Logtmeijer
De wijnen bij het menu van Okt 2024
De wijnen bij het menu van mrt 2024
Bereiding: Framboos in gelatin Week de blaadjes gelatine in water. Breng de suiker met het water aan de kook los de suiker op, laat het mengsel iets afkoelen en los dan de gelatin erin op. Voeg al roerend de wodka... Bericht bekijken
Bereiding: Hertenwangentjes Verwijder overtollig vet en loszittende vliesjes, de wangetjes wel in het vlies laten zitten. Bak de wangetjes in een grote wildpan aan in de boter tot ze mooi bruin zijn. Blus af met de rode wijn. Voeg de... Bericht bekijken
Bereiding: Groentebouillon Maak de groenten en kruiden schoon en snij alles klein. Bak de ui, prei, wortel en bleekselderij in de hete olie lichtbruin. Voeg de gekneusde peperkorrels en de overige kruiden toe en blus af met het water. Breng... Bericht bekijken
Bereiding: Zalmforel Filets uit de forel snijden en de huid verwijderen, verwijder ook alle graatjes. Zalmforel in blokjes van ½ cm snijden. Bewaar afgedekt in de koeling tot gebruik. Bulgur Spoel de bulgur goed in een zeef onder de koude... Bericht bekijken
Bereiding: Baklava Maal de amandelen in een keukenmachine niet te fijn. Stamp de zaadjes van de kardemompeulen fijn in een vijzel. Rasp de schil van de sinaasappels en de limoen. Meng de gemalen amandelen met de gemalen pistachenoten, de kristalsuiker,... Bericht bekijken
Bereiding: Mojardara Snijd de uien in dunne halve ringen. Verhit de olie in een pan op hoog vuur. Bak de uien (in 2 tot 3 porties) ongeveer 8 minuten en roer één of twee keer door tot ze goudbruin en... Bericht bekijken
Bereiding: Snijd de aubergine (met schil) in kleine blokjes. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de blokjes enkele minuten op een hoog vuur. Laat uitlekken en afkoelen op papier. Snijd de tonijn in even zo grote blokjes,... Bericht bekijken