Moules en croûte // Mosselen in een beursje

tussengerecht


Bereiding

Snijd de groenten klein en kook de goed gewassen mos-selen in de witte wijn op de gebruikelijke manier.Haal de mosselen uit de schelp op 16 stuks na, die gebruikt worden voor de garnering. Zet deze weg in de warmhoudkast.De gekookte mosselen goed laten uitlekken en bij voorkeur droog deppen.Het kookvocht zeven door een doek en laten inkoken tot3,5 dl.

Voeg vervolgens 2 eetl. fijngehakte dille, 2 eetl. fijnge-hakte dragon en de room toe aan het ingekookte mossel-vocht. Laat dit geheel tevens inkoken tot de helft.De saus heeft dan een vrij trage consistentie.Maak eventueel op smaak met peper en zout.

Kijk op de verpakking voor de ontdooitijd. Bestrijk een velletje deeg met gesmolten boter en leg er vervolgens een tweede vel op en bestrijk ook deze.Leg op het midden van het deeg ong. 6 mosselen.Schep er een lepel van de saus over.Vouw het deeg om de vulling heen omhoog tot eenbuideltje.Bestrijk de buideltjes met de rest van de gesmolten boter.

Plaats de buideltjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak ze in een op 200 gr.voorverwarmde oven in ongeveer 10 tot 12 min.gaar.

Strik er een reepje geblancheerde prei omheen.Op een bakplaat in de oven op 150 gr. gedurende 10 min.Besprenkel met olijfolie, peper en zout.

Uitserveren

Plaats het buideltje midden op een groot bord en garneer met een takje dille ,1 geopende schelp met mossel en een steeltje met kerstomaatjes.Serveer direct.

Ingrediënten

  • 4 kg. mosselen in de schelp ( middel)
  • 1 prei
  • ½ winterwortel
  • 2 uien
  • 4 laurierblaadjes
  • 375 ml. witte wijn
  • 3,5 dl. room
  • bosje dille
  • bosje dragon
  • 32 vellen filedeeg 15 bij 15 cm
  • 150 gr.boter
  • 1 prei
  • 48 kleine kerstomaten aan de steel
  • Bosje dille