Soep
MELOENSOEP
Snij de sjalotten in dunne schijfjes. Schil de Canteloupe meloenen en snij deze in stukjes. Schil de Galia meloen en snij deze in stukjes. Houd de meloenen gescheiden. Smelt de boter in de pan. Sauteer daarin de sjalotten, de suiker, de in stukjes gesneden Canteloupe meloenen, zout en peper gedurende ca. 5 min. Voeg de bloem geleidelijk via een zeef toe. Roer tot het geheel glad is. Voeg dan de stukjes Galia meloen toe. Breng het geheel aan de kook en laat 5 min. doorkoken. Voeg de witte wijn en het water toe en breng het aan de kook. Doe hierna de room erbij en laat de massa een paar minuten koken. Maak de massa glad met een staafmixer. Passeer de soep door een zeef. Maak hem verder af op smaak.
GARNALEN
Bak de garnalen op hoog vuur in wat olie. Voeg eventueel wat zout toe. Laat uitlekken.
UITSERVEREN
Schep in voorverwarmde borden de meloensoep. Voeg per bord 3 gare gebakken garnalen toe en per bord drie (of meer) blaadje(s) koriander.
Ingrediënten:
MELOENSOEP
- 60 gr. boter
- 6 sjalotjes
- 2 tl. Suiker
- 4 tl. Zout
- 2 tl. Gekneusde peper
- 4 el. bloem
- 2 grote Canteloupe meloenen
- 2 grote Galia meloenen, geschild en in stukjes gesneden
- ½ l. droge witte wijn
- 4 dl. Water
- 6 dl. Slagroom
GARNALEN
48 middelgrote garnalen (3 p.p.)
UITSERVEREN
48 blaadjes verse koriander