voorgerecht
Bereiding
Mangosalsa
Schil de mango’s en snijd in kleine blokjes. Pel de ui en snijd fijn. Snijd de Spaanse pepers overlangs open, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snijd fijn. Rasp de verse gember. Hak de koriander fijn.(houd een paar takjes voor de garnering) Meng de mango met de ui, de Spaanse peper, de koriander en de geraspte gember.
Dressing
Meng de olijfolie met de sushi azijn en de Ras el hanout. Voeg zout en peper toe. Proef en voeg eventueel wat gembernat toe als het te zuur is.
Gamba’s
Pel de gamba’s. Verwijder het darmkanaal. Bak vlak voor het uitserveren de gamba’s in zonnebloemolie. Kruid de gamba’s met peper en zout.
Broodwafeltjes
Doe de bloem in een kom. Voeg de olie toe, meng goed. Voeg dan het water toe en breng op smaak met zout. Warm wat zonnebloemolie in een koekenpan en bak kleine pannenkoekjes (van 6 cm diameter) van het deeg tot ze lichtbruin en krokant zijn. Bewaar op keukenpapier.
Uitserveren
Serveer op een koud vierkant bord. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan. Schik de mangosalsa diagonaal over de borden. leg per bord 3 gebakken gamba’s er omheen. Leg een wafeltje tegen een gamba aan. Maak het gerecht af met een paar blaadjes koriander en zwarte sesam.
Ingrediënten
Mangosalsa
- 6 eetrijpe mango’s
- 3 rode ui (middelgroot)
- 5 rode Spaanse pepers
- 40 gram verse koriander
- 50 gram verse gember
Dressing
- 2 dl olijfolie
- 60 ml sushi azijn
- 1 theelepel Ras el hanout
- peper en zout
- gembernat (indien te zuur)
Gamba’s
- 48 gamba’s (16/20)
- zonnebloemolie om in te bakken
- zout en peper
Broodwafeltjes
- 40 gram bloem
- 8 eetlepels olie
- 160 ml warm water
- zout
- zonnebloemolie om in te bakken.
- keukenpapier
Uitserveren
- 2 eetlepels zwarte sesamzaad
- rest koriander