KREEFTEN SOEP MET PERNOD ROOM

soep


Bereiding

Druk met de scherpe achterkant van een mes de delen van de kreeft door midden.Haal uit enkele grote scharen of de staart wat vlees en bewaar dit in een beetje cognac voor later in de soep.Doe de olie in een grote pan en bak hierin de kreeften, met de groenten tot het vocht verdampt is, en blus nu af met cognac en flambeer.Voeg nu het water, tomatensap, de soja en de vissaus toe. Twee uur laten trekken, afschuimen en zeven. Daarna room toevoegen. Op smaak maken met citroensap, cayennepeper(voorzichtig,duurt even) en zout. Soep een beetje binden met vlokken geprakte boter en bloem. Slagroom lobbig slaan en pernod toevoegen naar smaak. Het bewaarde vlees in stukjes snijden, even aanbakken en over de diepe borden verdelen. De hete soep over de borden verdelen en vlak voor het serveren een lepel pernod room in het midden scheppen.

Serveren met stokbrood.

 

Ingrediënten

  • 2 kg soepkreeften
  • 2 dl olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 grof gehakte ui
  • 4 takjes thijm
  • 1,5 L tomatensap
  • 1 scheut cognac
  • 2 eetl kikoman sojasaus
  • 4 eetl thaise vissaus
  • 2 dl room(in soep)
  • 2,5 l water
  • 1 citroen
  • cayennepeper
  • 3 dl room
  • ½ bg. pernod