Kokos – Banaan – Chocolade – Rum – Nobeltjesijs

Nagerecht


Kokos panna cotta
Week de gelatine een koud water.
Verwarm de slagroom en los hier de suiker in op.
Los de gelatine in de warme slagroom op.
Voeg de kokosmelk toe.
Smeer een vierkante vorm in met amandelolie.
Giet de panna cotta massa in de vorm en laat opstijven.

Bananen bitterbal
Pel de bananen. Pureer ze met een vork (het hoeft niet helemaal glad te worden).
Voeg het citroensap, de kruiden en het bloem toe.
Verdeel in 16 siliconen vormpjes en laat opvriezen in de vriezer.
Als dit mengsel goed opgevroren maar nog niet volledig stijf is kan je ze vormen in mooie ronde ballen.
Paneer vervolgens de ballen als volgt: doop de bitterballen in het ei, haal ze dan door het amandelmeel, de panko en herhaal dit alles nogmaals.
Bewaar de bitterballen weer in de vriezer.

Karamelkoekje
Ontdooi het bladerdeeg.
Snij de plakjes in de lengte in 6 reepjes. Bestrooi de reepjes aan beide kanten met de suiker.
Leg de reepjes op een bakplaat.
Leg daarop een vel bakpapier en een andere bakplaat.
Bak ze 20 minuten in de oven op 180C.
Haal de bovenste plaat van de koekjes af en bak ze nog zo’n 5 minuten.

Chocoladesaus
Verhit de slagroom met de suiker en de boter. Laat dan, van het vuur af, de chocolade hierin smelten.

Nobeltjesijs
Snij de vanillestokjes in de lengte door en schraap er het merg uit.
Verwarm de nobel, doe er het merg van de vanillestokjes in en los daarin de suiker op.
Klop in een kom, van de keukenmachine, de eierdooiers en voeg daarbij beetje voor beetje de warme siroop (nobel) bij tot een luchtige massa ontstaat.
Vervolgens afkoelen, door in de kom van de keukenmachine te laten draaien tot het afgekoeld is.
Klop de slagroom lobbig.
Meng de yoghurt door de afgekoelde massa en schep daar de geklopte slagroom doorheen.
Laat nog even draaien in de keukenmachine.
Draai er vervolgens ijs van.

Afwerking en serveren
Kook de boerenjongens in tot er niet veel vocht over is.
Frituur de bitterballen in ongeveer 4 minuten op 160 gr.
Maak een mooe streep met de chocoladesaus.
Maak het bord verder op met de overige c0mponenten.

Kokos panna cotta
150 ml slagroom
300 ml kokosmelk
37 g suiker
9 gram gelatine
amandelolie

Bananen bitterbal
400 g bananen
10 g citroensap
Kaneel Gemberpoeder
50 g bloem
200 g amandelmeel
150 g ei
300 g panko

Karamelkoekje
2 blaadjes bladerdeeg
35 g suiker

Chocoladesaus
150 g slagroom
150 g pure chocolade
20 g suiker
20 g boter

Nobeltjes ijs
8 dl. volle boeren
yoghurt
3 dl. slagroom
200 gr. suiker
2 dl. nobel
4 eierdooiers
2 vanillestokjes

Afwerking
1 pot boerenjongens
slagroom