Honingpuddinkje met whisky sinaasappel saus.

nagerecht


Bereiding

  1. verwarm de whisky en de honing in een pan op het vuur tot het mengsel warm is.
  2. week de gelatine blaadjes 5 min in koud water knijp ze uit, voeg toe aan de warme whisky en roer tot het is opgelost. Voeg de geklopte room toe, laat iets afkoelen en spatel de mascarpone erdoor.
  3. schenk het geheel in metalen vormpjes van 125 ml. Dek ze af met plasticfolie en zet het in de koelkast.
  4. Voeg 800 ml water en 800 gram suiker samen in een pan met dikke bodem. Water en de suiker later op lossen de randen van de pan bij kwasten NIET MEER ROEREN en even met de deksel op de pan, zodat het water damp in de pan blijft, dan de deksel er af en laten kleuren. Licht goud-kleurig
  5. leg de sinaasappel plakjes in een ondiepe schaal en besprenkel het met whisky. Schenk de karamel over de sinaasappel en zet het 2 uur weg, dan is een deel van de karamel weer vloeibaar, terwijl er stukjes karamel achter blijven.

Uitserveren

Doop de bodem van de vormpjes in warm water en haal de rand van de puddinkjes los met een mes. Keer de vormpjes om op een bord en serveer met de sinaasappels. Besprenkel het puddinkje met de saus en leg de stukjes karamel op de sinaasappel.

Ingrediënten

  • 800 ml slag room.
  • 110 ml honing.
  • 30 gram gelatine blaadjes.
  • 600 ml mascarpone.
  • 120 ml whisky.
  • 200 gram suiker.
  • 1 dl whisky.
  • Whisky – sinaasappel.
  • 800 gr fijne kristal suiker.
  • 800ml water.
  • 10 sinaasappel geschild, vruchtvlees in plakjes van 5 mm dik. 3 stukjes p.p.