nagerecht
Bereiding
Ananas
Schil de ananas (denk om de pitjes) en snijd hem in vieren. Verwijder het hart en snijd de ananas in lange plakjes. Karamelliseer de suiker en blus af met het sinaasappelsap en wat Grand Marnier. Voeg de Spaanse peper, gember, steranijs, en sereh toe en laat koken. Giet de kokende massa door een zeef op de ananas. Laat een paar uren marineren.
IJs
Voor het ijs het citroensap met de kardemon verwarmen. Laat trekken. Meng met een staafmixer dit mengsel, de yoghurt en het poedersuiker tot een glad mengsel. Draai er in de sorbetière ijs van.
Tuilebakjes
Roer boter, poedersuiker en een mespuntje zout door elkaar. Eiwit toevoegen en ten slotte de gezeefde bloem. Laat even rusten. Maak met de bolle kant van een lepel dunne koekjes op papier. Bak in een oven van 180 graden C tot goudbruin. De koekjes direct op een borrelglas tot een bakje vormen.
Decoratiesuiker
Leg in twee bakplaten elk één siliconenmatje. Bestrooi deze met de Isomalt korreltjes. Besprenkel iedere plaat met ca. 12 druppels voedingskleurstof. Bedek dit met een tweede siliconenmatje. Plaats de platen gedurende 10 minuten in een oven van 180 gr. C. Laat afkoelen tot het hard is.
Serveren
Serveer, op een leisteen, een bolletje ijs in een bakje, steek hierin een stukje decoratiesuiker en plaats een plak ananas ernaast.
Ingrediënten
Ananas
- 3 ananas
- 300 g suiker
- 350 ml sinaasappelsap
- 3 st sereh
- 1 gember
- 2 kleine Spaanse peper
- 4 steranijs
Ijs
- 350 ml boerenyoghurt
- 300 g poedersuiker
- 75 ml citroensap
- 8 kardemonpeulen
Tuilebakjes
- 3 eiwitten
- 150 g boter
- 180 g poedersuiker
- 150 g bloem
Decoratiesuiker
- 300 g Isomalt, decoratiesuiker
- 20 ml voedingskleurstof