nagerecht
Bereiding
Rijstijs
Was de sinaasappel en citroen, rasp de schil van beide vruchten. Snijd de vaillestokjes open en haal het merg eruit .Doe de melk met de geraspte citroen- en sinaasappelschillen, de opengesneden vanille stokjes en het merg aan de kook brengen. De rijst er bij doen en 20 minuten nopzacht vuur laten koken. De suiker erdoor roeren en oplossen. Na het koken door een zeef gieten. Snijd de gekonfijte vruchtjes fijn. Aan het opgevangen vocht 6 eetlepels van de gekookte rijst en de gekonfijte vruchten toevoegen. Goed laten afkoelen en ijs draaien in de vriezer wegzetten.
Let op: er kan maar maximaal 1 liter vloeistof in de nieuwe ijsmachine gedaan worden, indien meer vloeistof dan twee keer draaien.
Aardbeien
De aardbeien wassen dan schoonmaken. Hiervan 2 kg voor de opmaak gebruiken(mooi bord met schijfjes) en de rest met de mixer pureren. In een pan de crème fraîche verwarmen. Suiker en geraspte sinaasappelschil toevoegen.
De aardbeienpuree bij de crème fraîche en suiker massa doen en langzaam verhitten, zonder te koken. En de koude boter in vlokjes er door roeren.
Wontonplakjes
De wontondeegplakjes rond uitsteken (6 cm) en in 160 gr.hete olie frituren. De plakjes direct met poedersuiker bestrooien en kaneel bestuiven.
Opmaak
De aardbeien in schijfjes snijden. Op het bord eerst de saus, dan de aardbeien en daarop een bolletje ijs tussen twee deegplakjes leggen.
Ingrediënten
Rijstijs
- 2 volle melk
- 6 vanillestokjes
- (madagascar)
- 250 gr rijst
- 250 gr fijne suiker
- 60 gr gekonfijte vruchten
- 2 citroen
- 3 sinaasappel
Aardbeien
- 3 kg aardbeien
- 200 ml crème fraîche
- 200 gr fijne suiker
- 1 sinaasappel
- 100 gram roomboter
Wontonplakjes
- 32 plakken wontondeeg
- poedersuiker
- kaneelpoeder