Soep
Bereiding
De fazantenfond
Verwijder de borsten van de fazanten en zet die apart. Spoel de karkassen schoon onder de koude kraan en hak de karkassen en de poten in stukken. Verwijder zoveel mogelijk het achtergebleven vet. Leg de gesneden uien en groenten en de karkassen op een bakplaat in een tot 200⁰C voorverwarmde oven Bruineer de groenten en de karkassen in de oven Zet de stukken fazant met de gebruineerde groenten in ongeveer 3 liter water op, voeg peper en zout toe. Breng dit aan de kook en schuim er het opkomende vuil zorgvuldig af, laat zachtjes trekken. Zeef de fond door een neteldoekse lap. Verwijder voorzichtig het vetlaagje met keukenpapier. U moet ca 3 liter fond over houden. Anders inkoken!
De bouillon de faisan
Neem 1 liter fazantenfond van de massa, en breng dit aan de kook. Doe er de fazantenborsten in en laat die, met het deksel op de pan, in 10 minuten gaar worden. Haal de borsten uit de pan en zet ze apart. Voeg de fond bij de rest.
Soepstengel
Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de plakjes op elkaar en rol ze uit tot een plak van ca. 30 x 30 cm. Bestrijk de lap met het losgeklopte ei, bestrooi met zout en , met wat sesamzaad, druk licht aan en snij de lap in repen van 1½ cm breedte. Pak de repen voorzichtig op en draai ze tot spiralen en bak ze in het midden van de oven in 10 min. goudbruin.
Afwerking en uitserveren
Snijd het afgekoelde fazantenvlees in blokjes en warm ze in wat bouillon op. Schep de bouillon in de warme soepkoppen en garneer elke soepkop met wat peterseliekroontjes. Serveer met een soepstengel.
Ingrediënten
Voor de fazantenfond
- 2 middelgrote uien
- 100 gr wortel, zonder kern 60 gr bleekselderie
- 60 gr prei
- 2 blaadjes laurier
- 3 pimentbolletjes
- 10 peperkorreltjes
- 2 fazanten
Voor de bouillon de faisan
- 1 liter fazantenfond
- 4 fazantenfilets
- 4 sjalotjes
- zout en peper
- ½ bosje peterselie
Soepstengel
- 5 plakjes bladerdeeg
- 30 gram heel ei
- fleur de sel
- zwarte en witte sesamzaadjes