Drie lepelhapjes

Amuse


St. Jacobs mosselen in kerrieroom

Fruit de sjalotten glazig in een beetje boter. Voeg de sherry toe en laat 2 min. zachtjes doorkoken. Pocheer de St. Jacobs mosselen 1 min. in het vocht en haal ze uit de pan. Voeg peper, zout, room en kerrie toe en laat de saus tot de helft inkoken. Roer de koude boter erdoor en verwarm op het laatste moment de mosselen in de saus.

Garnaaltjes in gestoofde sla

Plisseer de tomaten en ontdoe ze van zaad. Hak ze fijn. Fruit de sjalotten in de olijfolie. Voeg de tomaten en de basilicum toe. Stoof het geheel enkele minuten door. Breng op smaak met peper en zout. Dompel de slablaadjes even in kokend water met zout. Daarna koud spoelen. Wikkel de gepelde garnalen in een slablaadje. Warm de garnalenpakketjes in de saus. Zoet ze met wat suiker.

Wijngaardslak met knoflook

Snipper de gepelde knoflook en fruit ze aan in de boter. Blus met de bouillon en de Pernod. Voeg de room toe en laat al roerend inkoken. Voeg op het laatst de gewassen slakken toe, kruid met peper en zout.

Serveren

Serveer de Sint Jacobschelp in een klein schaaltje en lepel er wat saus overheen. Leg het slapakketje in een lepel, schep er wat saus overheen. Maak af met de tomaten. Leg de slakken op een lepel met een beetje saus.

Ingrediënten

St. Jacobs mosselen in kerrieroom

  • 70 gr sjalotten
  • 70 gr koude boter
  • 16 kleine St. Jacobs mosselen
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1,5 dl. room
  • 1,5 dl. droge sherry

Garnaaltjes in gestoofde sla

  • 4 tomaten
  • 13 el olijfolie
  • 3 bl. basilicum
  • 16 slablaadjes van
  • 1 krop botersla
  • 34 Hollandse garnalen
  • 30 gr. sjalotten

 Wijngaardslak met knoflook

  • 16 wijngaardslakken
  • 2 tenen knoflook
  • 20 gr. boter
  • 2 dl visbouillon
  • ¾ dl room
  • 40 cc Pernod