soep
Bereiding
Courgettes
De courgettes afspoelen, de steelaanzet verwijderen en in stukjes snijden. De ui fijn snipperen. De courgettes en de ui fruiten in de olie en dan de bouillon toevoegen en ca 8 minuten koken. Voeg de pesto toe en pureer tot een gladde soep en voeg daar de melk bij. Room kan ook, maar dan word het gauw te machtig.
Pesto
Basilicum blaadjes zeer fijn snijden en de kaas raspen. De kern van de knoflook verwijderen en uitpersen. De pijnboompitten roosteren in een droge koekenpan. Alle ingrediënten bij elkaar met de staafmixer fijnmalen tot een smeuïge massa. De olijfolie toevoegen totdat het smeuïge is, richtlijn is 3 el. Omdat het een kleine hoeveelheid is kun je ook de basilicum met de pijnboom pitten eerst in een vijzel fijn maken.
Uitserveren
Vul de ovale glaasjes met de soep en serveer ze uit.
Ingrediënten
Courgettes
- 3 courgettes
- 1 ui middel
- 1 el olijfolie extra Vergine
- 500 ml kippenbouillon van blokjes of poeder
- 200 ml melk
- 3 el groene pesto
Pesto
- 10 gr basilicum
- 50 gr pittige Parmezaanse kaas
- 1 flinke teen knoflook
- 35 gr pijnboompitten
- 3 el extra Vergine olijfolie
- Peper en zout