Cornetto’s van brickdeeg met mousse van witte chocolade met lavendel, karamel van gecondenseerde melk en een sorbet van framboos

nagerecht


Bereiding

Zet het ongeopende blikje gecondenseerde melk helemaal onderin een pan in een pan water en kook deze zachtjes ongeveer 2 uur. Zorg dat het blikje constant onder water blijft. Hierna af laten koelen, alvorens het blikje te openen (het blikje staat warm onder druk).

Voor de sorbet

Breng 625 ml. water en 625 gr. suiker aan de kook. Week ondertussen 5 bl. gelatine in koud water en als deze zacht zijn de gelatine oplossen in het kokende suikerwater. Het suikerwater op ijs af laten koelen en mengen met de frambozenpuree . Breng op smaak met het citroensap en 125 ml. frambozenlikeur. Het ijs opdraaien in de ijsmachine. Voor de choc.mousse 4 bl. gelatine weken in koud water. Klop de 600 ml. slagroom op De andere 200 ml. Slagroom verwarmen en hierin de takken lavendel 10 min laten trekken en dan de lavendel verwijderen. De uitgeknepen gelatine in de warme room oplossen en direct daarna de witte chocolade in de warme room oplossen tot een mooie gladde massa. Dit mengsel af laten koelen en de geslagen room erdoor spatelen. Klop de eiwitten zo stijf mogelijk. Deze eveneens door de chocolademousse spatelen. In een spuitzak doen en koud wegzetten. Hak de pistachenootjes en klop het eiwit licht op. Van het brickdeeg punten snijden 3 pp.en hiervan cornetto’s vouwen. Plak de randen met wat eigeel vast. De bovenrand van de cornetto’s licht dippen in het eiwit en dan in de pistache. De cornetto’s in de oven bakken in 10 minuten op 160 gr.C.

De citroenen wassen en met de dunschiller dun schillen en deze schillen in dunne reepjes snijden. Deze zestes opzetten met koud water en dan aan de kook brengen, afgieten, afspoelen met koud water en dan nogmaals aan de kook brengen. De zestes afgieten en nogmaals opzetten met 100 ml water, wat sap van de citroen en 175 gr. suiker en dit 10 min. zachtjes laten pruttelen. Afkoelen.

Serveren

Vul 3 cornetto’s pp. met de witte choco-mousse en schep hierop een klein bolletje sorbetijs. Zet de cornetto’s rechtop in een wiskeyglas gevuld met een laagje popcorn ong. 2 cm. Garneer de cornetto’s met de citroenschilletjes en evt. lavendelbloemetjes. Doe de gecondenseerde melk in een spuitzak. Serveer apart de karamel van de gecondenseerde melk, de overige choc-mousse en de verse frambozen.

Serveer direct.

 

Ingrediënten

  • 200 ml. slagroom
  • 600 ml. Slagroom
  • 5 takken lavendel
  • 500 gr. witte chocolade
  • 5 eiwitten
  • 750 gr. Frambozenpuree
  • 3 eetl. pistachenootjes
  • 625 gr suiker
  • 625 ml. water
  • sap van 1 citroen
  • 8 ronde vellen brickdeeg
  • 3 eetl. pistachenootjes
  • 12 bl. gelatine
  • 1 eiwit
  • 2 citroenen
  • 125 ml. water
  • 175 gr. suiker
  • 2 bakjes verse frambozen
  • 1 bl. gezoete melk
  • 3 eiwitten
  • 3 eigelen
  • popcorn gepoft
  • 125 gr. frambozenlikeur