Coquilles St Jacques met sesam en basilicumsausje

Voorgerecht


Sesam-krokantje

Oven op 180 °C.

-suiker en sesam mengen

-boter smelten, meng sesam/suiker en jus d’orange er door

-bloem zeven en alles mengen tot een homogene massa

– opstijven in koelkast

-leg kleine ronde bolletjes (1,5 cm) op een siliconen matje   en leg er een prikker op met het stompe eind in het midden, afbakken totdat het uitgelopen is en iets gaat verkleuren +/- 6 min.

 48 Coquilles in schelp

Haal de coquilles uit de schelp, dep ze droog en dek af. Maak de wortelen schoon, rasp ze grof en laat uitlekken. Besprenkel ze met een beetje olie en iets citroensap, voeg naar smaak zout/peper toe. Bak de coquilles in ruim boter-geclarificeerd lichtbruin, 2 min. aan beide kanten. In een droge hete koekenpan de sesamzaadjes heel iets laten kleuren en een beetje op de coquilles strooien.

Basilicumsausje

Haal de blaadjes van de basilicum en blancheer ze heel even in heet water, knijp uit.

De knoflooktenen fijn drukken en met de blaadjes en de olie in de keukenmachine tot een glad sausje mengen; uit laten lekken.

Op smaak maken met zout/peper

Uitserveren

Leg op een langwerpig bordje een laagje wortelrasp, hierop 3 schelpen, prik op 2 coquilles een krokantje en breng aan de voorkant een streep basilicum saus. Maak het gerecht af met een beetje cress

Ingrediënten:

Sesam-krokantje

  • sesamzaad(75 gr wit en 50 gr zwart)
  • 85 gr poedersuiker
  • 62 gr bloem
  • 125 gr boter
  • 50 ml sinaasappelsap
  • kleine houten prikkers

48 Coquilles in schelp

  • 800 gr wortelen
  • 1 citroen
  • olijfolie- extra virgin
  • sesamzaad( 50 gr wit en 50 gr zwart)

Basilicumsausje

  • 120 gr. basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie-ev
  • zout/peper

Afwerking

  • cress shiso