nagerecht
Bereiding
Voor de bodem
NB begin hier eerst mee, er moet zolang mogelijk gekoeld worden! Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop 16 ringen van 7*7 cm op. Smelt de boter. Maal de koekjes in de keukenmachine fijn en voeg al draaiend de boter toe. Verdeel het mengsel over de ringen en druk aan met de achterkant van een lepel. Zet in de koelkast om op te stijven.
Siroop
Week de gelatine in koud water. Klop de slagroom lobbig. Was de citroenen en rasp de schil en pers het sap uit. Breng de rasp, het sap en de suiker in een pan aan de kook. Neem de pan van het vuur en roer er de goed uitgeknepen gelatine door. Doe de roomkaas en de slagroom in een kom en klop er met een garde de siroop door. Verdeel dit over de ringen en zet terug in de koeling. Zo nodig in de vriezer.
Merinque
Verwarm de suiker en het water in een pan tot 121 gr C. Controleer met suikerthermometer Maak een papje van maïzena en azijn. Klop het eiwit met de poedersuiker en het papje in de keukenmachine zeer stijf. Laat de machine op hoge snelheid draaien en voeg de suikersiroop in een dunne straal toe. Matig de snelheid en laat het nog 10 minuten draaien tot het is afgekoeld. Doe het in een spuitzak en bewaar in de koelkast.
Serveren
Neem de cheese-cakejes uit de koelkast en verwijder de ringen. Leg op elk bord een cake en spuit hierop een kroontje eiwitschuim. Brand het schuim mooi bruin. Schep er wat frambozensaus over en garneer met frambozen en Atsina Cress.
Ingrediënten
Voor de bodem
- 400 gr boter
- 400 gr Mariakoekjes (Verkade)
Voor de siroop
- 10 blaadjes gelatine
- 700 ml slagroom
- 5 citroenen
- 500 gr suiker
- 1000 gr roomkaas
Voor de merinque
- 300 gr fijne suiker
- 115 gr water
- 530 gr eiwit
- 200 gr poedersuiker
- 2 tl maizena
- 2 tl azijn
Voor de garnering
- Frambozensaus
- 96 frambozen
- Atsina Cress