Soep
Bereiding
Kippenbouillon
Alle ingrediënten in een flinke (soep)pan doen. Water erbij en aan de kook brengen.
Afschuimen en op laag vuur 2 tot 3 uur laten trekken, zonder deksel. Af en toe afschuimen. Bouillon zeven.
Verhit de boter en bak daarin de gehakte sjalotjes en knoflook glazig. Bak de pancetta in een droge koekenpan in ongeveer 5 minuten krokant. Doe de pancetta bij de sjalotjes, voeg de doperwten, aardappelblokjes en waterkers toe en bak dit ongeveer 2 minuten mee. Schenk de bouillon erbij en breng de soep aan de kook. Laat de soep op een zacht vuur ongeveer 15 minuten koken. Voeg na ongeveer 15 minuten de muntblaadjes toe. Pureer de soep.
Opmaak
Maal het eekhoorntjesbrood tot poeder in de magimix. Schenk de soep in kommen. Klop de room lobbig.
Lepel de room over de soep (als een echte cappuccino) en bestrooi de soep met paddenstoelenkruimels.
Ingrediënten
Kippenouillon
- 3 liter water,
- soepkip ca. 1 kg (liefst poot en/of rauwe botten)1 prei in grove stukken
- 1 flinke wortel
- 1 teentje knoflook
- 1 ui, bestoken met 2 kruidnagels
- 5 stengels bleekselderij
- 10 zwarte peperkorrels
- stukje foelie
- 1 laurierblad
- bouquet garni (takjes tijm en peterseliestelen)
- 60 gram boter
- 9 sjalotten
- 3 teentje knoflook
- 200 g pancetta
- 750 g verse doperwten, gedopt
- 3 bloemige aardappel in kleine blokjes (ongeveer 150 gr.)
- blaadjes van twee bosjes waterkers
- 2 liter. kippenbouillon
- 15 kleine muntblaadjes
Opmaak
- 20 gram gedroogde paddenstoelen (eekhoorntjesbrood)
- 2 dl room