Cappuccino van kastanje pompoen met sesam en chips van gerookte Serranoham

tussengerecht


Bereiding

Hak de groenten grof en zweet aan in wat olijfolie. Blus af met2 liter water, voeg de kip en kruiden toe en laat trekken. Bouillon zeven en ontvetten. Kook in tot 14 dl.

2 dl gaat naar het hoofdgerecht

 Leg de plakken serranoham op een siliconenmatje en rooster de plakken in een oven op 180 gr.ongeveer 8 minuten totdat de ham mooi knapperig is en laat uitlekken op keukenpapier.

 

Snij de flespompoenen in stukken, schil ze en verwijder de pitten. Snij 2,6 kg pompoen in blokjes. Verwarm de olie in een pan op zacht vuur. Fruit er de grof gesneden uien in. Voeg na 5 min. de gehakte knoflook en het vierkruiden poeder toe. Roer even en voeg dan de pompoen, melk en bouillon toe breng aan de kook en laat dit afgedekt 20 min. sudderen op zacht vuur.Laat de gare soep 5 minuten rusten en mix tot een gladde soep.

Klop de room stijf en kruid lichtjes

Serveer de warme soep in een glas, schep er wat room op, bestrooi met sesam en serveer met de hamchips.

Ingrediënten

  • 1 soepkip
  • 1 prei, 1 wortel
  • 2 uien, 2 stengels bleekselderij, teen knoflook
  • Takje tijm, 2 laurier blaadjes, 5 witte peper korrels

 

  • 200 gr gerookte serranoham gesn.

 

  • 3 flespompoenen
  • 2 uien
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 8 dl melk
  • 1 theelepel vierkruidenpoeder
  • 12 dl kippenbouillon

 

  • 4 dl room
  • geroosterde sesam zaadjes