Buideltjes van garnalen en geroosterd varkensvlees (16)

Tussengerecht


Bereiding

Pannenkoekjes

Er moeten er 32 zijn, minimaal 40 maken.

Klop de eiwitten kort los. Voeg het aardappelmeel, de vissaus en het water toe en roer het tot het een glad beslag is. Schep de luchtbelletjes van het beslag (er mogen geen luchtbelletjes in het beslag en in de pan komen, ook tussendoor voorzichtig roeren). Verhit een koekenpan van 15cm doorsnee met een anti-aanbaklaag op laag/half hoog vuur. Bestrijk de bodem van de pan voor elk velletje met wat olie en giet er zoveel beslag in dat de bodem net wordt bedekt. Bak tot het aan de bovenkant is gestold. Niet omkeren!!! Schep het met een spatel op een gladde ondergrond en dek af met een theedoek.

Vulling

Hak de garnalen met een mes fijn. Hak het varkensvlees in de machine met de pulseknop fijn tot het op grof broodkruim lijkt. Verhit de wok, giet de olie erin en smoor de fijngesneden knoflook, de fijngesneden gemberwortel en chilipeper kort en roerbak tot ze beginnen te kleuren. Voeg de fijngesneden shii-takes toe. (alles goed fijn snijden). Roer van het vuur de sojasaus, de vissaus, de oestersaus en de gemalen witte peper erdoor. Laat wat afkoelen en roer dan de garnalen, het varkensvlees, de fijngehakte bosui en koriander erdoor.

Gember vinaigrette

Klop voor de vinaigrette alle ingrediënten in een kom door elkaar.

Afwerken

Vul de gemaakte pannenkoekjes met de garnalen/varkensvlees vulling (ongeveer 1 el per pannenkoek), en bind ze dicht met licht of niet geblancheerde bieslook. Knip de bovenkant bij. Bedek een stoomschaal met gaatjes met bakpapier, leg daarop de buideltjes en stoom ze op 100 °C met 100 % vocht 8-10 minuten.

Zet er buideltjes op een langwerpig klein bord en schenk er de vinaigrette over. Leg er wat fijngesneden bosui bij en wat limoencress. Serveer direct.

Ingrediënten

Voor de buideltjes

  • 1 l eiwitten (pak), 260gr aardappelmeel, 10 tl vissaus,
  • 6 dl water,
  • zonnebloemolie

Voor de vulling

  • 300gr grote rauwe gepelde garnalen. 150gr gaar varkensvlees
  • 1el zonnebloemolie
  • 2 tenen knoflook,
  • 2tl fijngesneden gemberwortel,
  • 1 groen pepertje van pitjes ontdaan,
  • 2 el vissaus,
  • 2 el oestersaus,
  • 2 el sojasaus
  • ½ tl versgemalen witte peper,
  • 100gr shii-take,
  • 3 bosuitjes
  • ½ bosje koriander

Voor de gember vinaigrette

  • 100ml versgeperst limoensap,
  • 120ml gembersap (potje),
  • 18 gr rijstazijn,
  • 12 druppels tabasco,
  • 4 teentjes knoflook geraspt,
  • 4 sjalotjes geraspt,
  • 4 volle tl zwart sesamzaad,
  • 18 gr mirin,
  • 18 gr druivenpittenolie, 80 ml fruitige extra vergine olijfolie

Afwerken

  • bieslook extra lang
  • (Hanos)
  • limoencress
  • 200 gr groen van bosui
  • viooltjes voor de garnering