voorgerecht
Bereiding
Mix de gerookte forelfilets en wrijf ze door een zeef. Week de gelatine in koud water. Verwarm de gevogelte fond tot handwarm en los er de gelatine in op. Laat dit licht afkoelen en mix dit samen met de forel in de keukenmachine. Kruid met peper en zout, voeg naar smaak het citroensap toe alsook de op yoghurtdikte geslagen room.
Verdeel dit mengsel over de timbaaltjes en plaats deze in de koeling.(zet eventueel een tijdje in de vriezer)
Verwijder de stengels van de waterkers en peterselie. Blancheer de waterkers- en peterselieblaadjes kort in kokend gezouten water. Verfris meteen in ijswater. Mix en wrijf de massa door een zeef. Kruid deze coulis en laat hem indien noodzakelijk inkoken tot de gewenste dikte.
Verwijder de stelen van de waterkers en blancheer de blaadjes zeer kort in heet water en dep ze droog met keukenpapier.
Presentatie
Verdeel de waterkers/peterseliecoulis in een spiegeltje in het midden over 15 diepe borden. Beleg de randen van de spiegel met de geblancheerde waterkers. Stort de forelbavarois en plaats deze in het midden van de coulis. Leg een aantal garnalen boven op de bavarois, Leg in het midden daarvan een toefje imitatie kaviaar en plaats als laatst het dille takje er op. Verdeel de rest van de garnalen over de borden.
Serveren met stokbrood!!
Ingrediënten
- 300 gr. gerookte forel
- 3 dl. gevogelte fond
- 8 gr. gelatine
- 4 dl. room
- 1 citroen
- peper en zout
- 15 timbaaltjes van 1 dl inhoud.
- 4 bossen waterkers
- 125 gr. peterselie
- peper en zout
Garnering
- 2 bossen waterkers
- 200 gr. grijze garnalen
- 15 dille toefjes
- potje zwarte imitatie kaviaar
- stokbrood