Voorgerecht
Mayonaise
Zet alle ingrediënten klaar en materiaal. Doe de mosterd in een bekken, voeg peper en zout toe en de eidooier. Klop deze luchtig en voeg dan de azijn toe, verder luchtig kloppen. Voeg nu in een dunne straal de olie toe. Als laatste de druppel Worcestershiresauce.
Sauce tonato
Voor ongeveer 500 ml. Spoel de kappertjes. Pureer de ansjovis met de kappertjes, witte wijn en voeg daarna de tonijn toe. Voeg beetje bij beetje de mayonaise erbij en breng op smaak met peper en zout. Voeg citroensap naar smaak toe.
Bewaar op een koele plaats
Asperges
De 24 asperges schillen, snijd het onderste houterige deel eraf. Kook ze in ruim water met zout, ze moeten knapperig blijven, in het kookwater laten afkoelen (kooknat bewaren). Kook de eieren 1.30 minuut, zet de pan van het vuur en laat de eieren voor 3 minuten in dat warme water staan. Pel de eieren en houdt ze warm in lauw water.Snijd de asperges in de lengte, verwarm ze en leg ze op een langwerpig bord. Leg bovenop de asperges gehalveerde eieren. Nappeer met een dikke streep saus tonato door het midden. Bestrooi de gehalveerde eieren met geraspte Parmezaanse kaas.
Mayonaise
- 1 eidooier
- 10 ml cider azijn
- 5 gr mosterd (normaal)
- druppel Worcester-shire sauce
- peper en zout
- 250 ml maïsolie
Sauce tonato
- 300 gr mayonaise
- 125 gr tonijn in olie (blik)
- 12 st anchovies filets
- 50 gr kappertjes
- 1 citroen (sap ervan)
- 20 ml witte wijn
- zout, peper
Asperges
- 24 dikke witte asperges *
- 100 gr parmezaam (geraspt)
- 16 st kwarteleieren
- 500 ml sauce tonato
- zout, peper
* = 3 halve pp