Over SDGE
Naam van de vereniging: Société des Gourmets Eurégionale
Nationale naam: C.C.N. (Cuisine Culinaire Neerlandais)
Aard van de vereniging: Vereniging met Sociëteitsvergunning
Doel: Het bevorderen van de kookkunst in de meest uitgebreide zin. Er wordt één keer per maand op een vaste avond gekookt, die begint om 18.00 uur. Er zijn 20 kookgroepen. Een kookgroep bestaat uit 16 of meer leden. De receptuur is de maand vooraf voorgekookt door de Chefs de Fourneau, de gerants en de leden van de Menucommissie. De wijnen die tijdens het diner gedronken worden zijn ook vooraf uitgezocht. Op de kookavond krijgt elke confrère de receptuur ter hand gesteld. De leiding van de avond berust bij de Chef de Fourneau, deze draagt ondermeer ook zorg voor een taakverdeling op de avond. Daarnaast zijn er nog andere activiteiten zoals bijv. wijnproefavond, kookdemonstraties, e.d.
Aanspreektitels
- Confrère
- Aanspreektitel lid
- Apprentist
- Kandidaat-lid
- Chef de Fourneau
- Leider van een groep. Wordt benoemd door het bestuur.
- Chef de Cuisine
- Confrère die ten overstaan van een jury een proef van bekwaamheid met goed gevolg heeft afgelegd. Er dient een 4-gangen menu bereid te worden.
- Maître
- Idem, een 5-gangen menu. Bij dit examen worden hogere eisen gesteld.
- Grand-Maître
- Als maître, alle facetten van de kookkunst moeten getoond worden.