Aubergine met Griekse Yoghurt
amuse
Bereiding Snij de aubergine in 1,5 cm dikke plakken. Bestrijk de schijven aan de onderzijde met iets olijfolie en aan de bovenzijde royaal met een mengsel van olijfolie, knoflook ,wat fijn zeezout en zwarte peper. Leg ze op een rooster... Bericht bekijken
Filodeeg met geitenkaas, witlof en walnoten
voorgerecht
Bereiding Vuurvaste bakjes bestrijken met iets boter. Steek rondjes uit het filodeeg met een diameter van 18 cm. Vouw het deeg in “ bakjes “, 2 plakjes per bakje. Vul de bakjes met een schijfje (2/3 van de schijf )... Bericht bekijken
Velouté van oesters
tussengerecht
Bereiding Open de oesters, vang al het vocht op in een schaal. Leg de oesters in dit vocht. Plaats tot gebruik in de koelkast. Kook de wijn in tot 2 dl. Kook de room in tot de helft. Voeg deze twee vloeistoffen... Bericht bekijken
Eendenborst met abrikozen (canette de Bresse), aardappelmousseline met truffel en rode kool met appels
hoofdgerecht
Bereiding Abrikozen Snij de abrikozen zeer fijn en voeg de likeur toe laat dit enige tijd inwerken, minstens 1 uur. Meng in een kom de jam met de gehakte abrikozen. Champignons (beginnen voor het garen van de eend in... Bericht bekijken
Zabaglione met limoncello, papier de banane
Nagerecht
Zabaglione Week de gelatine in koud water. Verwarm de limoncello zodat de gelatine zich hierin kan oplossen. Laat dit wat afkoelen. Klop de eierdooiers met de suiker au bain marie en voeg geleidelijk de limoncello toe. Blijf kloppen tot er... Bericht bekijken