Tartaar van tonijn met ansjovistapenade en eidooiermousseline
voorgerecht
Bereiding Leg plakjes stokbrood op een ovenplaat, besprenkel ze met olijfolie. Bak ze goudbruin en knapperig in een voorverwarmde oven van 180 gr. (ongeveer 8 min.) Snijd de tonijn in repen. Draai de tonijn samen met de gehakte sjalot en olijfolie door de gehaktmolen met... Bericht bekijken
Ravioli van paddenstoelen, krokante zwezerik, schaaltje van Comté en wasabiroom
tussengerecht
Bereiding Duxelle Maak de champignons schoon en snijd de grote champignons in brunoise. Laat de brunoise, gehakte prei en sjalot aanzweten in 60 gr. geklaarde boter. Kruid met peper en zout en voeg de room toe. Laat inkoken tot een dikke massa, voeg... Bericht bekijken
Bedje van Romeinse sla, gelakte eend met koffieparfum, snijbonen en geroosterde pijnboompitjes
hoofdgerecht
Bereiding Ontdoe de eendenborsten van de nog aanwezige vliezen en snij de vetrand indien nodig bij. Snij de vetkant ruitvormig in, pas op dat je niet te diep snijd!! Leg ze weg tot ze worden gebraden. Kook de aardappelen met de gesnipperde uien, knoflook en... Bericht bekijken
Muscovade spongecake met frambozen, rode wijnijs en frambozenjus
nagerecht
Bereiding Spongecake Maal de hazelnoten en de walnoten tot een fijn”poeder”en zeef de bloem er bij. Klop in aparte kommen de eidooiers licht en de eiwitten tot een stevig schuim. Schep de eiwitten op de luchtige dooiermassa en spatel alles rustig dooreen. Strooi... Bericht bekijken