Salade van Noordzeekrab, citroenkletskopjes en een pikante gazpacho
voorgerecht
Bereiding Citroenkletskopjes Blancheer de fijngesneden citroenschil. Laat het vocht afkoelen en houdt 60 gram apart. Doe alle ingrediënten in de blender en draai er een gladde massa van. Stort de massa en laat 30 minuten rusten. Smeer het beslag zeer... Bericht bekijken
Heilbot afgelakt met zwarte olijfolie, jus van bospeentjes en appelcress
tussengerecht
Bereiding Olijfolie Droog de zwarte olijven gedurende 2-3 uur in een oven van 70 graden Celsius. Zorg dat de olijven helemaal droog zijn. Draai de olijven met de olijfolie in de keukenmachine tot een mooie coulis (evt passeren door een... Bericht bekijken
Parelhoen in prosciutto, balsamico bietjes, vijgenpuree en boutje met honingkruim
hoofdgerecht
Bereiding Parelhoen Snijd de boutjes van de parelhoen. Gebruik deze bouten voor het konfijten (zie hieronder).Snijd de parelhoen filets los van het karkas en verwijder de huid. Gebruik 3-4 karkassen voor de saus.Droog de borsten en wrijf in met peper.... Bericht bekijken
Pyramide van nougatineparfait met een compote van rood fruit
nagerecht
Bereiding Nougatineparfait Klop de slagroom lobbig en zet meteen in de koelkast. Kook de suiker, honing en het water tot een lichtbruine siroop. Klop het eiwit luchtig en stijf in een goed ontvette kom. Giet de afgekoelde suikersiroop in een... Bericht bekijken