Drie lepelhapjes
Amuse
St. Jacobs mosselen in kerrieroom Fruit de sjalotten glazig in een beetje boter. Voeg de sherry toe en laat 2 min. zachtjes doorkoken. Pocheer de St. Jacobs mosselen 1 min. in het vocht en haal ze uit de pan. Voeg peper,... Bericht bekijken
Zoetzuur witlof met ganzenlever
Voorgerecht
Bereiding Was de witlofstronkjes, halveer deze en bestrooi ze met peper en zout.Zet ze in de boter aan zonder te kleuren en vul vervolgens op met bouillon zodat ze half onder staan.Dek af met beboterd papier of aluminiumfolie, breng aan... Bericht bekijken
Bietensoep met crème fraîche
Tusssengerecht
Kippenbouillon Snijd de groenten fijn. Breng 3 ltr. water aan de kook. Voeg de fijngesneden groenten en kruiden toe en laat 3 uur trekken. Zeef en ontvet de bouillon en laat tot 2 ltr. inkoken. Bietensoep Kook de bieten in 1... Bericht bekijken
Reerug uit de oven met portsaus en strudel van rode kool (16p)
Hoofdgerecht
De reerug Fileer de reerug. Pareer de filets. (de afsnijdsels gaan naar de saus). Wrijf peperkorrels, jeneverbessen en piment in de vijzel fijn. Meng met 3 tl zout. Dep de reefilet met keukenpapier droog. Wrijf ze in met het kruidenmengsel en zet... Bericht bekijken
Gepocheerde peren op karamelsiroop met een sablé, karamelroom en bramen
Nagerecht
Sablé Zeef de poedersuiker boven een kom en meng met de zachte boter. Meng er het vanillemerg doorheen. Meng goed, maar klop er zo weinig mogelijk lucht door. Meng de bloem erdoor. Het geheel kan eerst te droog lijken om... Bericht bekijken