Pannacotta van bloemkool met gedroogde parmaham
amuse
Bereiding Verwarm de oven op 90 °C (of in de magnetron op de hoogste stand tussen keukenpapier in ± 3 minuten). In de oven: leg de ham op een stuk bakpapier. Droog de ham in de oven totdat hij krokant... Bericht bekijken
Zalmtimbaal met rivierkreeftjes
voorgerecht
Bereiding Court bouillon Maak alle groenten schoon, snijd ze in gelijke stukken en doe ze in een hoge pan. Voeg de overige ingrediënten toe en zet op een hoog vuur. Breng de bouillon aan de kook en laat deze tegen... Bericht bekijken
Velouté van mosselen
tussengerecht
Bereiding Fruit de sjalotten in een pan en doe er de mosselen en de witte wijn bij. Kook dit enkele minuten op tot alle mosselen open zijn. Houd 3×16 mossenschelpen met inhoud apart voor de garnering. Haal het mosselvlees uit... Bericht bekijken
Geroosterd Livar varken met appelstroop en hete bliksem
hoofdgerecht
Bereiding Verwarm de oven voor op 180 ºC. Prik het vlees in met een klein scherp mesje. Steek de kruidnagels hierin. Bestrijk het varken met de appelstroop. Leg het varken in de voorverwarmde oven en rooster het in ongeveer 25... Bericht bekijken
Perenijs met perenchips en chocolade fondantcakeje
nagerecht
Bereiding Verwarm de oven voor op 200 ºC. Draai chocolade, boter, eieren bloem en suiker in een keukenmachine glad. Schep het mengsel in kleine souffléschaaltjes van 125 ml. Bak in ca. 12 minuten af tot de fondants van buiten gaar... Bericht bekijken