Gemarineerde zalm en Venusschelpen
Tapas
Bereiding Gemarineerde zalm Verwijder het vet van de zalm. Controleer of alle graten verwijderd zijn. Snij de zalm in dunne plakken (niet flinterdun).Bekleed een bord met een laag zalm. Besprenkel met 1 el. notenolie, wat citroenrasp, een snufje fleur de... Bericht bekijken
Tamme eendenborst met gemarineerde witte kool en oestersaus
voorgerecht
Bereiding Eendenborsten Leg de eendenborsten uit de koelkast minstens 15 minuten voor het bakken. Maak de eendenborsten schoon door evt. zenen weg te snijden. Snijd het vet van de filets tot aan het vlees kruislings in. Bestrooi het vlees aan beide... Bericht bekijken
Pastinaak soep met St. Jakobsschelpen en truffel
tussengerecht
Bereiding Gevogeltebouillon Maak de gevogeltebouillon thuis volgens receptuur. Snij de groeten grof. Bak de halve gepelde ui eerst bruin aan. Vlees en karkassen blancheren in koud water. Opzetten in koud water en aan de kook brengen. Even doorkoken. Vlees en... Bericht bekijken
Reerugfilet met hutspot met een twist
hoofdgerecht
Bereiding Reerugfilet Klaar de boter. Kontroleer de reerug op ongerechtigheden. Let op, begin het aanbraden van het ree niet te vroeg, ongeveer 10 minuten voor het uitserveren. Bestrooi alle kanten met peper en zout. Neem een bakpan en verwarm wat van de geklaarde... Bericht bekijken
Bierwentelteefje met chocolademerengue, peer, appelschuim en kaneelparfait
nagerecht
Bereiding Chocolademeringue Verwarm de oven voor op 100°C. Maak de mengkom van de kitchen-aid vetvrij met citroensap. Klop de eiwitten samen met een drupje citroensap en een snuf zout op tot zachte pieken. Voeg nu beetje bij beetje de suiker... Bericht bekijken