November 2013
| Wim Luchtenborg
| The Happy Cookers
Download het menu van November 2013 als Pdf
m.m.v. Pieter van der Sar, Rob Prenger en Ed Arendsen
Download het menu van November 2013 als Pdf
m.m.v. Pieter van der Sar, Rob Prenger en Ed Arendsen
Bereiding Open de oesters en bewaar het zeewater. Gooi het zeewater door een zeef in een bakje. Maak het vlees van de oesters los en leg ze op een doek. Was de schelpen goed en droog ze af. Week de... Bericht bekijken
Voor de uiensalsa Halveer voor de salsa de uien, en snij deze in de breedte in repen. Fruit de dungesneden halve uienringen in 5 min. glazig en zacht in de olijfolie. Voeg de honing toe en blus af met balsamicoazijn... Bericht bekijken
Bereiding Snij de haasjes in mootjes (ong. een vingerkootje breed*) en pekel de mootjes licht en zet ze ong. 1 uur weg. Het visvlees wordt hierdoor steviger. * Breedte van 5 pastalinguines aanhouden! Voor de kerstomaatjes Besprenkel de honingtomaatjes met... Bericht bekijken
Bereiding Verwarm de oven voor tot 150 °. Voor de aardappelgalette Snijd schijven van de aardappels met de snijmachine van max. 2 mm dik. Steek hieruit mooie rondjes van 3 cm doorsnede. Meng de geklaarde boter, truffelolie en 1 losgeklopt... Bericht bekijken
Bereiding van de espresso Zet 7 dl sterke koffie (espresso). Los de kandijsuiker op in de koffie, voeg de kaneel en steranijs toe en laat de koffie afkoelen. Zeef de koffie in een lage, metalen schaal of bak en zet... Bericht bekijken