Mei 2014
| Adriaan Ruiter
| Groep 14
Download het menu van Mei 2014 als Pdf
Thema menu “Reine de Legumes”
Download het menu van Mei 2014 als Pdf
Thema menu “Reine de Legumes”
Mayonaise Zet alle ingrediënten klaar en materiaal. Doe de mosterd in een bekken, voeg peper en zout toe en de eidooier. Klop deze luchtig en voeg dan de azijn toe, verder luchtig kloppen. Voeg nu in een dunne straal de olie... Bericht bekijken
Asperges Schil de asperges tot net onder de kop rondom dubbel met een dunschiller. Snijd het onderste harde gedeelte (ca 1 cm ) af. Verzamel zoveel mogelijk aspergeschillen van de witte asperges van het voorgerecht en hoofdgerecht. Doe alle schillen in... Bericht bekijken
Uitbenen Verwijder de bouten en de filets zonder de te verwijderen. De bouten apart houden en de vleugels apart houden. Trek het vel over het vlees zodat het bot vrij ligt (vleesballetjes), bind er een stukje touw omheen. De huid aan een kant... Bericht bekijken
Gelei Neem een passende pan, doe daarin het water, suiker, citroensap en zestes en breng aan de kook (= siroop). Laat de vloeistof 10 minuten afgedekt staan. Passeer de vloeistof en koel af tot onder de 20 °C. (moet koud zijn). Roer het... Bericht bekijken