Mangosalsa met broodwafeltjes en gamba’s
voorgerecht
Bereiding Mangosalsa Schil de mango’s en snijd in kleine blokjes. Pel de ui en snijd fijn. Snijd de Spaanse pepers overlangs open, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snijd fijn. Rasp de verse gember. Hak de koriander fijn.(houd een paar takjes voor... Bericht bekijken
Velouté van prei met sinaasappelroom en muffin met spekjes, gruyère en peterselie
tussengerecht
Bereiding Velouté Het wit van de prei in dunne ringen snijden. De olie in een pan verhitten de uien en de prei aanfruiten op een laag vuur. De in stukjes gesneden aardappel toevoegen. De bouillon erbij gieten en aan de kook... Bericht bekijken
Steak Béarnaise, groene groenten en frites met mayonaise
hoofdgerecht
Bereiding Béarnaise saus Laat het water, de azijn, de gesnipperde sjalotjes, de gekneusde peperkorrels en de laurier aan de kook komen en laat dit tot de helft inkoken. Zeef het door een theezeefje en laat het vocht iets afkoelen. Klop... Bericht bekijken
Vruchtentaart en frambozensorbetijs
nagerecht
Bereiding Korstdeegbodem Kneed een glad deeg van alle ingrediënten. Verwarm de oven voor op 200-225 gr. Rol het deeg uit. tot een cirkel van 28 cm doorsnee. Keer de bodem van een springvorm van 28 cm doorsnee om (zodat het deeg... Bericht bekijken