Drie amuses
amuse
GEMARINEERDE ANSJOVIS Snij de verse ansjovisjes aan de buikzijde open en haal de ruggengraat met graat eruit en verwijder het staartje. Spoel de ansjovisjes goed af. Maak een marinade van citroensap, olijfolie, witte peper en fijn zeezout. Marineer hierin de... Bericht bekijken
Pijlstaartinktvis met zwarte pasta
tussengerecht
PIJLSTAARTINKVISSEN Trek kop, tentakels en ingewanden uit het zakje en verwijder de doorzichtige kraakbeenbalein. Sla de tentakels open en verwijder de bek. Trek van het zakje de bruinviolette huid – voor zover nog aanwezig – af, snij het zakje overlangs... Bericht bekijken
Lamsbout met citroen
hoofdgerecht
Marinade Leg de gepelde tenen van twee bollen knoflook in een vuurvaste kom met olijfolie. Zet de kom 7 minuten in de hete oven (180 graden). Haal de knoflooktenen uit de olie en laat de tenen en de olie afkoelen... Bericht bekijken
Gepocheerde ananas met Pedro Ximénez
nagerecht
Bereiden Saus Doe de Pedro Ximénez in een smalle pan, voeg abrikozen en rozijnen toe en breng aan de kook. Laat in het kookvocht afkoelen, leg daarna op een zeef, laat uitlekken en vang de sherry op. Zet 1½ dl... Bericht bekijken