Haring op Opperdoezer ronde Aardappel salade van Opperdoezer ronde Tartaar van haring
amuse
Bereiding PAS OP: Alle ingrediënten moeten zorgvuldig gesneden worden, niet hakken. Haringen koel verwerken max. temp 7 C en zorgvuldig schoon maken. Schraap de aardappelen en kook ze met zout beetgaar.(+/- 20 min.) Maak de haringen schoon, snijd uit de filets rondjes... Bericht bekijken
Vlinder van Schotse gerookte zalm
voorgerecht
Bereiding Zalm Het stuk gerookte zalm in de lengte halveren. Met een scherp mes de zalm snijden en de hoeken goed afronden. De filets in dunne plakken snijden(ca 2 mm dik), zodat per persoon 6 plakjes zijn. Voor de crème, in... Bericht bekijken
Verse pasta rolletjes met grote garnalen
tussengerecht
Pasta rolletjes Maak een bergje van het meel op een vlak oppervlak en doe de eierdooiers en een snufje zout er bij. Kneed het deeg goed tot het licht en elastisch is. Laat het een uur rusten (gerold in een vochtige schone doek)... Bericht bekijken
Kalfslever met gember soja saus
hoofdgerecht
Kalfslever Tip: De lever een uur in de vriezer leggen. Verwijder het vlies van de lever en snijd hem in plakken van ongeveer 2,5 cm dik. Voor deze lever verse zachte kalfslever gebruiken die ontdaan is van aders. Leg terug in de koeling... Bericht bekijken
Rabarbersoep “Bagatelle”
nagerecht
Rabarbersoep 2.5 kg rabarber wassen en in stukken(middel) snijden, met de suiker het water en de schoongemaakte aardbeien 20 à 30 min koken. Door de puntzeef wrijven. Weer aan de kook brengen en het vanillestokje, kaneel, steranijs, sinasappel- en citroenschil toevoegen... Bericht bekijken