Februari 2017
| Jindra Beekman
| Groep 3
SdGE-toppers uit de vorige eeuw
SdGE-toppers uit de vorige eeuw
Bereiding Neem de borstfilets van de parelhoenders.De karkassen gaan naar de palingsoep!! Verhit de boter in de koekepan en braadt de filets enkele minuten, liefst rosé van binnen.Voeg 7 gepelde knoflooktenen toe en 3 takjes thijm.Zet de filets, afgedekt met... Bericht bekijken
Bereiding Snijd de groenten klein en kook de goed gewassen mos-selen in de witte wijn op de gebruikelijke manier.Haal de mosselen uit de schelp op 16 stuks na, die gebruikt worden voor de garnering. Zet deze weg in de warmhoudkast.De... Bericht bekijken
Bereiding Was de groenten en snijd in kleine stukken. Zet de karkassen van de parelhoenders met 3l. water op in de snelkookpan en breng aan de kook.Schep het schuim eraf. Voeg dan de groenten en kruiden toe , sluit het... Bericht bekijken
Bereiding De pruimen eventueel ontpitten, in wat water aan de kook brengen, van het vuur nemen en een ½ uur laten weken.Dan afgieten, droog deppen met keuken papier, het pruimenvocht bewaren!!!De appels schillen en grof raspen en met 2 eetl.... Bericht bekijken
Bereiding Verwarm de oven voor op 175 gr.Celsius. Zeef de cacao samen met de bloem. Meng goed. Voeg een beetje zout toe. Roer de eieren met de suiker los in een grote kom. Vervolgens “au bain marie” met een mixer kloppen, tot het mengsel... Bericht bekijken