Mezze, linzensoep & lavash
Voorgerecht
Perzische inktvis Maak de inktvisjes schoon: trek kop/tentakels/ingewanden uit de inktvis. Trek de harde rugpen (“plastic”) uit de inktvis. Trek het paarsige vlies eraf en snijd onderkant “open” zodat je het visje goed schoon kunt spoelen. Dep heel goed droog.... Bericht bekijken
Tulband van aubergine, tonijn, rucola & granaatappel
Tussengerecht
Bereiding: Snijd de aubergine (met schil) in kleine blokjes. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de blokjes enkele minuten op een hoog vuur. Laat uitlekken en afkoelen op papier. Snijd de tonijn in even zo grote blokjes,... Bericht bekijken
Geglaceerde kebab & Mojardara & wortel-komijn crème
Hoofdgerecht
Bereiding: Mojardara Snijd de uien in dunne halve ringen. Verhit de olie in een pan op hoog vuur. Bak de uien (in 2 tot 3 porties) ongeveer 8 minuten en roer één of twee keer door tot ze goudbruin en... Bericht bekijken
Baklava, pistache-honing-oranjebloesemijs & gevuld filodeeg
Nagerecht
Bereiding: Baklava Maal de amandelen in een keukenmachine niet te fijn. Stamp de zaadjes van de kardemompeulen fijn in een vijzel. Rasp de schil van de sinaasappels en de limoen. Meng de gemalen amandelen met de gemalen pistachenoten, de kristalsuiker,... Bericht bekijken