Eendenbout met Hollandse twist
Voorgerecht
Verwarm de oven voor op 180℃ (geen vocht). Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd in blokjes. Gaar de pompoen in een braadslee met scheut olie in 30 minuten, de pompoen moet ruim gaar zijn. Plet de pompoen met... Bericht bekijken
Tonijn variatie
Tussengerecht
Verwijder de korsten van het witbrood, snij het brood in kleine blokjes. Verhit de 2,5 dl koolzaadolie in een braadpan en bak de blokjes goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Roer de room en de mosterd door elkaar en kruid met... Bericht bekijken
Velouté van kastanje met slakken
Tussengerecht
Veloute Pel en snipper de sjalotten, schil de aardperen en snijd in blokjes, snijd de knoflook in grove stukjes. Smelt 40 gr boter en bak 750 gr kastanjes, de aardpeer, de knoflook en de ui goudbruin. Blus met de cognac,... Bericht bekijken
Frambozen Spoom
Tussengerecht
Breng water met 300 gr suiker aan de kook. Suiker geheel oplossen en laat afkoelen. Voeg vruchtenpuree en citroensap toe en roer met een garde tot gladde massa. Deze massa door een zeef passeren en in kleine ijsmachine tot ijs... Bericht bekijken
Jong hert met schorseneren, quinoa en gefrituurde spruiten
Hoofdgerecht
Schorseneren Was de schorseneren, schil en snij in schuine staafjes. Pers de citroen uit en voeg toe aan een ruime kom water. Leg de staafjes in het citroenwater om verkleuren te voorkomen. Breng de schorseneren aan de kook in gezouten... Bericht bekijken
Chocolade cake met peer, vanille-ijs met karamel en Baristo 43 koffieparfait
Nagerecht
Ganache. Warm de room op en giet in 3 porties op de chocolade. Meng tot homogene massa. Vanille ijs Breng de melk met de uitgeschraapte vanillestokjes tegen de kook aan. Zet het vuur zacht. Laat 15 minuten trekken. Zeef de... Bericht bekijken