December 2017
| Bernard Sassen
| Les Primeur
Download het menu van December 2017 als Pdf
Kerstmenu 2017, voor filmlink zie onder nieuws
Download het menu van December 2017 als Pdf
Kerstmenu 2017, voor filmlink zie onder nieuws
Bereiding Snij de lever in 16 porties, haal deze door de bloem en bak deze in boter aan elke kant hooguit 1 minuut. Ze moeten sappig blijven. Haal het teveel aan vet uit de pan en fruit de mango heel snel... Bericht bekijken
Bereiding Voor de bonbons Rol de rosbief strak in slagersfolie en leg 3 uur in de vriezer. Kook de geschilde aardappels met wat zout, tijm, laurier en karwijzaad beetgaar. Snijd de aardappels in plakken van 0.5 cm. Snij met het daarvoor bestemde... Bericht bekijken
Bereiding Controleer de filets van de zeebaars op graten en verwijder de huid. Snijd tartaar van de zeebaars en ( niet eerder dan 10 minuten voor uitserveren) gaar deze maximaal 10 minuten in citroensap en breng hoog op smaak met... Bericht bekijken
Bereiding Courgettes De courgettes afspoelen, de steelaanzet verwijderen en in stukjes snijden. De ui fijn snipperen. De courgettes en de ui fruiten in de olie en dan de bouillon toevoegen en ca 8 minuten koken. Voeg de pesto toe en pureer tot een... Bericht bekijken
Bereiding Haal de files van de rug en bewaar ze. Hak het karkas in stukken en bruineer in de oven van 220 gr. Smeer in met tomatenpuree. Zet deze stukken aan met boter in een pan en voeg dan wat gesneden wortel,... Bericht bekijken
Bereiding Meng de boter, de Wijnendale kaas en de Bleu in de keukenmachine tot een romige massa.Rasp de Oude Brugge met een grove rasp en spatel deze door de romige massa (niet in de keukenmachine). Kies een passende terrine (smal) en... Bericht bekijken
Bereiding Voor de bodem NB begin hier eerst mee, er moet zolang mogelijk gekoeld worden! Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop 16 ringen van 7*7 cm op. Smelt de boter. Maal de koekjes in de keukenmachine fijn en voeg al draaiend... Bericht bekijken